Két éves évfordulóját ünnepli a GRI G4 útmutató

Posted by admin on May 27, 2015

Májusban ünnepli két éves évfordulóját a GRI G4 Útmutató, amelyet 2013-ban az Amszterdamban megrendezett globális Fenntarthatóság és átláthatóság konferencián mutattak be először.

Összességében kedvező fogadtatásra talált az, hogy a G4 nagyobb hangsúlyt helyez az érintettek bevonására és a lényeges ügyekre, mint a G3 Útmutató. A fokozatos átmenetet követően a jelentést kiadó cégek harmada már átállt a G4-es Útmutató használatára. 

A GRI G3 és G3.1 Útmutatója 2015. december 31-ig marad érvényben, azután minden jelentő vállalatnak át kell térnie a G4 Útmutató használatára.  A decemberi határidő még távolinak tűnik, de a jelentésírás ciklusát figyelembe vége ez hamarosan bekövetkezik.

2016. január 1. után a GRI honlapján sem lesz elérhető a G3 és aG3.1, valamint minden ezekkel az útmutatókkal kapcsolatos szolgáltatás is megszűnik. A GRI az adatpartnereivel közösen továbbra is regisztrálja az összes fenntarthatósági jelentés az Sustainability Disclosure Database, ahol jelenleg több mint 24.000 jelentés, köztük 1000 G4 jelentés található.

Bővebben: www.globalreporting.org

 

 

Denkstatt Hungary Kft.