80%-os energiahatékonyságra törekszik a Dell

Posted by admin on July 28, 2014

Közzétette 2014-es CSR jelentését a Dell, amely tartalmazza a vállalat tavaly ősszel publikált 2020 Legacy of Good c. CSR stratégia megvalósításának első eredményeit is. A stratégia 21 célt tartalmaz, amelyeket a Dell 2020-ig el szeretne érni. Ezek közül a legfontosabb a termékek 80 százalékkal energiatakarékosabb működése, a csomagolások 100 százalékának újrahasznosíthatása, valamint hárommillió hátrányos helyzetű fiatal közvetlen támogatása a Dell technológiájának és szaktudásának segítségével. 


A jelentés legfontosabb pontjai:

1. Az elmúlt két évben 23,2 százalékkal csökkentették a termékportfólió, valamint körülbelül 50 százalékkal szerverportfólió energiaigényét. A 2014-es költségvetési évben a Dell termékeket vásárló ügyfeleknek várhatóan 449 millió dollárral kevesebbet kell költeniük a működtetéshez szükséges villamos energiára termékeik élettartama alatt, mint a 2012-ben vásárolt termékek esetében. A vállalat 2020-ig 80 százalékkal szeretné csökkenteni portfóliója energiaigényét.

2. Az elmúlt évben 6700 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását mellőzte a Dell Connected Workplace programjának segítségével, ez 16 millió mérföldnyi autós utazásnak felel meg. A rugalmas munkahely kialakítását célzó programokkal legjobb formájukat hozhatják a munkatársak, miközben 12 millió dollárt takarítanak meg a vállalat számára ebben az évben. A munkatársak mintegy 20 százaléka, körülbelül 20 ezren vesznek részt hivatalosan a programban. Ezt az arányt 2020-ig globális szinten 50 százalékra szeretné növelni a vállalat. A Dell rugalmas megoldásai a 3. helyet érték el a Forbes 2014-es rugalmas munkalehetőséget kínáló 100-as vállalati listán. 

3. A Dell 8 százalékkal csökkentette a telephelyek és logisztikai létesítmények üvegházhatású gáz kibocsátását. Ennyi szén-dioxid elnyeléséhez 1,9 millió fát kellene ültetni, ez körülbelül 73-szor annyi, mint amennyi a New York-i Central Parkban található. Ezek a változások a tengeri fuvarozás részarányának növelése és a megújuló villamos energia nagyobb arányú vásárlásának köszönhetők. A Dell teljes energiavásárlásának előző évben 23 százaléka, most 35 százaléka megújuló villamosenergia volt. Terveik szerint 2020-ra 50 százalékkal csökkentik a telephelyek és a logisztikai létesítmények károsanyag-kibocsátását.

4. 2013-ban ifjúsági oktatást és a daganatos gyermekek gondozását támogató programokkal 590 ezer gyermeknek segítettek. A Dell partnereivel közösen két napenergiával működő tanulólaboratóriumot épített, amelyek energiatakarékos Dell Wyse munkaállomásokkal rendelkeznek, hogy Afrika rosszul ellátott részein is elérhetővé tegyék a fiatalok számára a technológiára alapozott tanulást. 434 tanulónak és több mint 50 tanárnak segítenek, de sok ezer tanuló és lakos is hozzáfér a technológiához. 

Forrás: www.dell.com

Denkstatt Hungary Kft.