A 2014-ben megjelent hazai nem-pénzügyi jelentések elemzése

Posted by admin on March 27, 2015

A DENKSTATT Hungary a GRI (Global Reporting Initiative) kizárólagos magyar adatbázis partnereként gyűjti és továbbítja a GRI számára a hazai nem-pénzügyi jelentéseket, valamint a www.sustainability.hu adatbázisát is szerkeszti.

2014-ben összesen 39 jelentést publikáltak fenntarthatóság területén a magyar vállalatok, ebből kettő (CIB Csoport, Telenor Magyarország Zrt.) már a nemzetközi szinten széles körben elfogadott fenntarthatósági jelentésíráshoz használt keretrendszer legújabb, negyedik generációs GRI G4 útmutató alapján készült.

Az összes jelentésből öt integrált (vagyis üzleti és fenntarthatósági információkat is tartalmazó, ezek: Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, MOL-csoport, TVK Nyrt., Szerencsejáték Zrt., MVM Csoport), húsz CSR/fenntarthatósági jelentés, 15 pedig EMAS környezetvédelmi nyilatkozat. A tavaly megjelent CSR/fenntarthatósági jelentések 80%-a a GRI útmutatója szerint készült, ezekből 12 darab B szintű, 2 darab A szintű, 2 darab G4 core szintű. A Magyar Telekom, a MOL-csoport, az MVM Csoport és az OTP vállalat riportját minősítette külső fél.

A Magyarországon 1997 óta megjelent összes nem-pénzügyi jelentés megtalálható a www.sustainability.hu adatbázisunkban.

Denkstatt Hungary Kft.